Reiki

Wat is reiki?

Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven. Reiki helpt lichaam en geest ZICHZELF te genezen!

De Reiki-energie is 'intelligent' en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt.

Reiki heeft nooit negatieve gevolgen, de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

De hoeveelheid energie die stroomt is afhankelijk van het niveau van de 'Reiki-gever' en de ontvankelijkheid van de ontvanger. De ontvanger kan in principe de energie weigeren, al zal dat slechts sporadisch gebeuren.

Een inwijding in Reiki is voor het leven. Ook als je een tijd niet bewust actief bent met Reiki is het voldoende om weer je handen bewust neer te leggen om het fenomeen weer op te starten en zijn werk te laten doen.

Wat is en kan Reiki NIET

Reiki is geen medicijn in de zin van de westerse geneeskunst. Reiki helpt het lichaam op haar manier beter te worden. Net zoals dat in de homeopathie het geval is. Het verschil met de homeopathie is dat er slechts ÉÉN recept is en dat is Reiki geven.

Reiki kan niet gestuurd worden door degene die Reiki geeft, kan je dus geestelijk niet manipuleren noch ten goede noch ten kwade. Alles wat gebeurt is de wil van het lichaam en de geest.

Hoe kan je het leren

Reiki is door iedereen te leren, zelfs door kinderen, je kunt het leren bij een Reiki-master of Reiki-leraar (m/v) die je inwijdt in Reiki en je leert hoe je jezelf en anderen Reiki kunt geven.

Wat is een inwijding

Een inwijding is een ritueel dat uitgevoerd wordt door de Reiki-Master om je een Reiki-kanaal te maken. Tijdens dit ritueel worden je energiekanalen geopend zodat de energie vanuit de kosmos door jou heen kan stromen. Een inwijding is altijd voor de rest van je leven, als je eenmaal Reiki bezit zal het niet meer verdwijnen. Het kan alleen maar "minder" worden als je het zelden gebruikt, maar verdwijnen nooit!

Reiki 1

Bij de inwijding van Reiki 1 wordt het kanaal waardoor Reiki stroomt geopend. Dit kanaal zal dan ook de rest van je leven open blijven. Met de eerste graad kun je al jezelf helen, maar je kunt ook andere Reiki geven. Mijn advies zal altijd zijn, doe eerst ervaring op met jezelf en als je er klaar voor bent kun je ook andere helpen.

Reiki 2

Bij de inwijding van Reiki 2 wordt de kracht van Reiki vergroot en de hoeveelheid energie die door je handen stroomt wordt vergroot. Reiki 2 werkt sterk door op het mentale niveau. Reiki 2 doe je echt voor jezelf, voor je persoonlijke ontwikkeling. Je voelt zelf aan wanneer je er klaar voor bent om Reiki 2 te gaan doen. Reiki 2 maakt het ook mogelijk om Reiki te geven op afstand, tevens kun je nu ook Reiki geven aan gebeurtenissen uit het heden en verleden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zenuwen voor examens / presentaties en gevoelens over bepaalde gebeurtenissen.

Reiki 3A

Bij de inwijding van Reiki 3A wordt de kracht van Reiki vergroot. Verder gebeurt hier niks. Reiki 3A, is voor degene die wel de kracht van Reiki wil hebben als een Reiki-Master, maar niet de mogelijkheid om andere in te wijden.

Reiki 3B

Bij de inwijding van Reiki 3B wordt de kracht van Reiki wederom vergroot, tevens kun nu ook anderen inwijden in de 4 Reiki-niveaus. Je krijgt tijdens de inwijding toegang tot het "Master-symbool". Je bent dan Reiki-master!

De Reiki Leefregels

Een belangrijk onderdeel van het Reiki systeem zijn de leefregels. Dit zijn de leefregels waarna je moet leven:

Alleen vandaag, maak ik me geen zorgen.
Alleen vandaag, maak ik me niet boos.
Alleen vandaag, wil ik mijn leven eerlijk verdienen.
Alleen vandaag, ben ik dankbaar voor alles wat ik heb.
Alleen vandaag, ben ik vriendelijk voor alles dat leeft.

 

Wat gebeurt er tijdens een reiki-behandeling?

 

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de client in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.

Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Vindt de client het onplezierig om direct aangeraakt te worden houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam.

Intieme aanrakingen en alle posities die de client als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

De behandelaar zorgt voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Eventueel bedekt hij de client met een deken zodat deze het niet koud zal krijgen. Muziek of wierook kunnen in overleg met de client gebruikt worden, afhankelijk van diens wensen. Hoewel deze hulpmiddelen vaak standaard gebruikt worden, vindt niet iedereen dit prettig.

Afstandsbehandelingen work. Deden gegeven zonder lijfelijke aanwezigheid van de client. Bij voorkeur op afspraak. De client zorgt zelf voor de nodige rust en ruimte en een zoveel mogelijk ontspannen lichaamshouding. Ook hier is makkelijke niet knellende kleding gewenst. De Reiki-behandelaar stuurt met behulp van symbolen de universele energie (Reiki) naar de client. Hierbij is de intentie van de Reiki behandelaar het belangrijkst.

De voordelen van Reiki ervaren

 

Iedereen heeft een eigen reden om in contact te komen met reiki.  Wat je nodig hebt van reiki kan volgende week of volgend jaar veranderen.  Wat je redenen ook zijn, onthou altijd dat reiki je op een veilige en natuurlijke manier kan helpen.

Een zieke helen
Als je ziek bent, kan reiki helpen om totale ontspanning te bereiken.  Reiki helpt op de volgende manieren als je pijn hebt of ziek bent:

Het onerbreekt de pijn
Het versterkt het genezende effect en vermindert de bijwerkingen van de medicijnen die je neemt
Het verkort de tijd die je nodig hebt om te herstellen na een operatie
Het stimuleert het interne herstelproces van je eigen lichaam.

Steeds meer artsen, verpleegkundigen en ziekenhuizen bieden reiki of andere energiehelende methoden aan voor hun patienten.

 Emoties helen
Reiki heeft een speciaal symbool om emoties te helen en harmonie te bevorderen.  De zachte heling van reiki gaat goed samen met psychotherapie, massage, medicatie en andere behandelingen die je ondergaat voor psychische problemen. Reiki helpt op onderstaande wijzen op het emotionele vlak:

 

Het helpt vastzittende of weggestopte emoties los te laten.  Je kunt tijdens een reikisessie gaan huilen of er kunnen allerlei herinneringen bovenkomen.  Deze ontlading geeft je een gereinigd gevoel en de herinneringen kunnen een aanwijzing zijn dat er nog meer heling nodig is.
Het geeft een zuiver gevoel van liefde.  Reiki-energie is de energie van de liefde.  Liefde bevat de kracht van het universum en zorgt voor een gevoel van eenheid en verbinding.

Ontspanning is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor veel mensen om reiki te proberen.  Als je moet ontspannen, is reiki een gezondere oplossing dan alcohol, drugs, suiker of andere middelen.

 

Wenst u een behandeling dit kan op twee manieren:

 

Een reiki stoelbehandeling duurt ongeveer 30 minuten,

Klik hier voor de tarieven.

Een volledige reiki behandeling op de massage tafel duurt ongeveer 60 minuten,

Klik hier voor de tarieven.

Reiki cursus informatie                                                             

Elke reiki cursus geef ik invidueel omdat ik het belangrijk vind dat iedereen evenveel aandacht krijgt. Tevens krijg je hierdoor genoeg ruimte om vragen te stellen. Na elke cursus is de nazorg gratis, mochten er nog vragen zijn na de cursus ben ik altijd bereid om deze vragen te beantwoorden.

Als je vragen hebt over 1 van de curussen, neem dan gerust contact met mij op.

Momenteel zijn de volgende cursussen (inwijdingen) mogelijk bij mij:

Reiki 1

Klik hier voor de tarieven.

Inhoud:

• Je krijgt 4 inwijdingen bij deze reiki cursus
• De geschiedenis van Reiki
• De handposities om een reiki behandeling te geven aan je zelf
• De handposities om een reiki behandeling te geven aan anderen
• Het oefenen van geven van behandelingen
• De ethiek bij de behandeling van anderen
• Een complete behandeling om het nieuwe proces in je lichaam te ondersteunen.
• Certificaat van het behalen van Reiki 1 cursus


Resultaat:
• Je voelt de karakteristieke Reikiwarmte in je handen
• Je kan anderen en jezelf Reikienergie geven
• Je lichaam begint aan een schoonmaak periode van ongeveer 21 dagen.

 

Reiki 2

Klik hier voor de tarieven.

Inhoud:


• Bij deze reiki cursus krijg je 1 inwijding voor de 3 symbolen
• De drie symbolen leren tekenen
• Het wanneer en waarom gebruiken van de symbolen
• De verschillende methodes van de afstandsbehandeling
• De ethiek bij de afstandsbehandeling.
• Het oefenen van de afstandsbehandeling.
• Een complete behandeling om het nieuwe proces in je lichaam te ondersteunen.
• Certificaat van het behalen van Reiki 2


Resultaat:
• Je kan meer energie doorgeven via je handen
• Je kunt het mentale vlak activeren
• Je kunt iemand op afstand behandelen
• Je lichaam begint weer aan een schoonmaak periode van ongeveer 21 dagen.

 

 

Reiki 3A

Klik hier voor de tarieven.

Inhoud:

• Bij deze reiki cursus krijg je 1 inwijding voor kracht versterking
• Een complete behandeling om het nieuwe proces in je lichaam te ondersteunen.
• Certificaat van het behalen van Reiki 3A


Resultaat:
• Je kan nog meer energie doorgeven
• Je lichaam begint weer aan een schoonmaak periode van ongeveer 21 dagen.


Reiki 3B

Klik hier voor de tarieven.


Inhoud:

• Bij deze reiki cursus krijg je 1 inwijding voor het Master-symbool
• Het Master-symbool leren tekenen
• Het wanneer en waarom gebruiken van het symbool
• Instructie voor het initiëren van anderen
• De ethiek bij inwijdingen
• Een complete behandeling om het nieuwe proces in je lichaam te ondersteunen.
• Certificaat van het behalen van Reiki 3B


Resultaat:
• Je hebt de kracht om anderen in te wijden
• Je weet hoe je moet inwijden
• Je lichaam begint weer aan een schoonmaak periode van ongeveer 21 dagen.

 

Reiki 3A en 3B kunnen ook samen gedaan worden. Klik hier voor de tarieven..

 

Heeft u nog vragen en of aanmeldingen vult u a.u.b. het onderstaande formulier in.

Naam  
Email  
Bericht  

Reiki inwijdingen