Wat is Kundalini Reiki ?

Kundalini Reiki is mogelijk de simpelste healingsvorm die er bestaat! Dit maakt het echter niet minder krachtig. Kundalini is een Sanskriet woord, dat ´opgerold´ betekent. Het betekent de energie die opgerolt ligt aan de basis van onze ruggegraat. Deze energie, die bij de meeste mensen onbewust blijft, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra´s, kan het beste geleidelijk gebeuren, omdat het met allerlei sterke ervaringen gepaard kan gaan wanneer blokkades doorbroken worden. Daarom zijn er binnen Kundalini Reiki drie niveaus, waardoor de energie geleidelijk en op een rustige manier wakker gemaakt wordt en zo de kans heeft om op te stijgen. Inwijdingen in alle levels van Kundalini Reiki wil zeggen dat het energiekanaal en de chakra´s zijn geopend en gereinigd, waardoor je toegang hebt gekregen tot de aardse energie. 
De basischakra is een ingang voor de Kundalini energie, of het Kundalini Vuur. Zodra deze energie bij het basischakra je lichaam binnenkomt, stroomt het langs het energiekanaal omhoog naar de kruinchakra waar het je lichaam weer uitstroomt. Het is aan te raden voordat je met Kundalini Reiki begint al een inwijding te hebben in Usui Reiki, Shambhala MDH of een andere helingsvorm, omdat het een vrij krachtige vorm is. 
Met Kundalini Reiki krijg je een andere energie of trilling binnen handbereik, die je kunt inzetten bij behandelingen of ten behoeve van je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens behandelingen gebruik ik als de persoon er behoefte aan heeft ook Kundalini Reiki. Als je Kundalini Reiki wilt gaan doen, raad ik je aan om minstens Reiki of Shambhala niveau 1 en 2 te hebben. 
Er zijn net als bij Usui Reiki drie graden in Kundalini reiki: 

Kundalini Reiki 1 
Tijdens de eerste inwijding worden alle blokkades in de chakra's verwijderd, behalve in de basischakra. Het hoofdenergiekanaal tussen basis- en kruinchakra wordt schoongemaakt en voorbereid op het 'wakker maken' van Kundalini tijdens de inwijding in Kundalini Reiki 2. Het hartchakra wordt vergroot en de energiebanen van de handen naar kruinchakra worden geopend, zodat de Reiki vrijer kan stromen. 
Je leert tevens een complete behandeling te geven én een afstandsbehandeling. Beiden duren slechts 3 tot 5 minuten. Kundalini Reiki 1 staat qua kracht gelijk aan Usui Reiki 1, 2 en 3!  

Kundalini Reiki 2 
Tijdens de tweede inwijding worden de Reiki-kanalen verder geopend. Het Kundalini Vuur wordt 'aangestoken', waarbij de hoofdenergiebaan voorzichtig wordt geopend. De Kundalini-energie bereikt de zonnevlecht ter voorbereiding van het volledige opstijgen van de Kundalini in Kundalini Reiki 3. Tevens gaat het 3e oog- of voorhoofd-chakra verder open. 
Verder leer je een speciale korte meditatie. Als je deze meditatie toepast, dan verhoog je voor korte tijd de kracht van het Kundalini Vuur. Op deze manier worden alle chakra's en het hele energiesysteem gereinigd.  

Kundalini 3 
Dit is de graad van kundakini Reiki-master. 
Bij de derde inwijding worden de voorgaande inwijdingen krachtiger en de keelchakra, zonnevlecht, heiligbeenchakra en basischakra worden geopend. Het Kundalini Vuur wordt krachtiger. Na de derde Kundalini Reiki inwijding kan de Kundalini energie opstijgen vanaf de basischakra naar de kruinchakra en daar het lichaam verlaten. 

 

Enkele vragen beantwoord: 

Wat is het verschil tussen Usui Reiki en Kundalini Reiki?

Usui Reiki werkt met universele energie en Kundalini Reiki met je eigen kundalini energie die zich slapende houdt bij de wortelchakra. In 3 inwijdingen wordt deze kundalini energie langzaam wakker gemaakt, waardoor er een enorm sterke kracht in jou ontstaat waar je je jezelf en anderen mee kunt healen.  

 Ik heb al een graad in Usui Reiki of andere Reikivormen. Kan ik dan evengoed de Kundalini Reiki inwijdingen doen?

Ja dat kan zeker. Kundalini Reiki werkt met je eigen kundalini energie, dus het kan een goede aanvulling zijn op de andere Reikivormen. Je moet echter altijd met de 1e graad beginnen, omdat jouw kundalini nog niet is ontwaakt. Dat moet gedoseerd plaatsvinden, wat ook gebeurt in de 3 inwijdingen. 

Als mensen nog nooit een inwijding hebben gehad mogen zij ook de inwijdingen van Kundalini Reiki ontvangen? 

Ja hoor dat kan prima! De inwijdingen zijn zeer zorgvuldig gedoseerd en opgebouwd. Iedereen kan een inwijding ontvangen, vanaf ca. 10 jaar.

 

Kundalini graad 1,2 en 3

Wilt u Kundalini reiki graad 1, 2 en 3 ontvangen kunt u contact opnemen via onderstaande formulier..

Dit alles gebeurt op afstand wanneer u en ik op elkaar zijn afgestemd, u geen vragen meer heb en wij samen een tijd afgesproken hebben wanneer de inwijding gaat plaats vinden.

Bij elke graad krijgt u vooraf nog de nodige informatie via de mail.

De Kundalini inwijdingen is niet gratis en vraag hiervoor een vergoeding van 40 euro voor drie inwijdingen en een diploma.

Met dank aan mijn mentor Marlon Brammer.

gallery/kundalini-reiki4
Naam  
Email  
Bericht