Opvoeding 


Alhoewel Crystals (Engelse benaming) verhoogde geestelijke vermogens hebben vanaf de geboorte is het toch mogelijk deze te verliezen wanneer ze niet worden aangewend en gerealiseerd. Net als gewone kinderen geboren worden met sommige begaafdheden die onderdrukt worden door de opvoeding door volwassenen, zo geldt dit ook voor de verhoogde mogelijkheden van de kristalkinderen. Maar ongelukkigerwijze zal psychische schade het resultaat hier zijn wanneer deze kinderen hun mogelijkheden worden onderdrukt. Boven alle mensen zijn zij het die deze kwaliteiten moeten voeden en gebruiken, in feite vergroten door ze te oefenen en hun bewustzijn te verhogen over hoe ver deze mogelijkheden kunnen verruimen. 

Zoals de indigo’s ervan houden om de lichamelijke grenzen te testen, zo houden de kristalkinderen ervan om de geestelijke grenzen te verkennen. Deze kinderen, zo zal je ontdekken zullen vanaf de geboorte telepathisch gesprekken voeren met hun God zelf zelfs voordat ze leren spreken en nadat ze leren spreken zal je ze aantreffen terwijl ze een vanzelfsprekend gesprek voeren met hun vijfdimensionale vrienden. Als je hiervan niet op de hoogte bent, zal je waarschijnlijk proberen om dit gedrag te onderdrukken en dat is niet het meest wijze om te doen. Het mag dan misschien alarmerend lijken voor jou maar er is geen enkele reden om angst te hebben dat ze zich in verkeerd gezelschap begeven. Deze kinderen weten intuïtief hun weg in de geestelijke sferen en hun hogere zelf zijn volledig verbonden en beschermen hen ten alle tijden. Dat wil nog niet zeggen dat ze niet de veiligheidsgrenzen zullen uittesten, zelfs op dit gebied, maar zij zullen weten hoe zij gevaar kunnen vermijden en niet per ongeluk verdwalen in schadelijke toestanden. 

Dit brengt het eerste punt naar voren betreffende de opvoeding van deze kinderen. Je moet je realiseren dat zij deze hogere vermogens bezitten en nooit pogen deze te onderdrukken. In feite zou ik je aanraden deze te erkennen en hen te helpen met hun ontdekkingen, niet-overdreven maar welgemeende interesse te betonen. Je zult het waarschijnlijk nogal vermakelijk vinden en ook steek je er zelf nog wat van op. Op dit punt moet je je er wel van bewust zijn dat het kind intuïtief jouw gedachten zal kennen. Het heeft dus geen nut om het ene te zeggen terwijl je het andere denkt omdat je op die manier niet het basisvertrouwen wint. En wanneer je op die manier deze kinderen ontgoochelt, kun je hun vertrouwen in diggelen slaat. Opzettelijk misbruik van vertrouwen en constante ontgoocheling zal resulteren in hevige smart bij deze kinderen en je zult je bewust zijn van hun pijn. Deze laat zich zien in hun ogen, en geloof me je zult er niet aan kunnen weerstaan om hen te troosten met de liefde en de affectie waarnaar zij voortdurend naar hunkeren. Het zal het vertrouwen niet onmiddellijk herstellen maar het zal een start zijn. De enige weg om een stukgelopen vertrouwen te herstellen is om welgemeende spijt en oprechte pogingen om het beter te doen. Het heeft evenmin zin om achter hun rug te praten want deze kinderen hebben het vermogen om in te pluggen in gesprekken als zij dit wensen. Het mag beangstigend lijken maar in werkelijkheid is het dat niet en bovendien toont het je exact wat de toekomst ook voor jou in petto heeft wat betreft deze vermogens. 

Deze kinderen zijn de pioniers en hebben er nood aan dat jij het pad effent. Een ander punt: maak van hen geen amusementsattractie, hen als speciaal afschilderend, want zijzelf geloven niet dat zij speciaal zijn. Zij zullen weten dat ze anders zijn maar zij zullen een hele heisa rondom hun persoon niet waarderen. Wees er zeker van dat zij hun psychische capaciteiten zullen gebruiken om hun verlangens te manifesteren, zelfs vanaf de wieg. Zij weten dat het universum hun zal voorzien van al hun verlangens en als jij probeert hen wat dan ook te weigeren, zullen zij dit zien als een uitdaging om te bewijzen dat jij ongelijk had. Daarmee wil ik niet zeggen dat je ze alles moet geven waarom ze vragen. Jij mag zelf je grenzen ook stellen maar wees niet verbaasd als hetgeen zij vroegen plots op een andere manier opduikt. Je mag dit amusant vinden en zelfs jij kan er van leren. 

Een ander item over deze kinderen is dat zij geboren zijn met een conditionering om geweld te vermijden. Zij haten confrontaties en zullen er slecht mee kunnen omgaan als er zich een aandient. Als ik zeg er slecht mee kunnen omgaan dan bedoel ik dat ze emotioneel breken en zichzelf terugtrekken. Soms is dit niet zo slecht. Ze hebben soms nood aan discipline en discipline is gewoonlijk in zekere zin een confrontatie. Deze Kristalkinderen zijn uiterst kwetsbaar, ze hebben totaal geen referentie meer met het oude denken of realiteitsrooster , waar de Indigo's de veranderingen zijn begonnen. De Indigo's kennen zowel het oude als het nieuwe, de kristalkinderen staan als pioniers in het Nieuwe te wachten en doorgang gevend voor al wie wil overstappen. 

Kristal kinderen houden van stilte en vrede ,en zullen het moeilijk hebben met luidruchtige omgevingen. Ze zijn heel krachtig in de Onvoorwaardelijke Liefde en zal iedere ouder doen smelten in Overgave. Net zoals bij de Indigo's zal het voor de ouders niet gemakkelijk worden om hiermee om te gaan , en enkel Liefde zal toegang geven tot het Bewustzijn van deze Kinderen. Ze dwingen ons letterlijk terug te keren naar de Liefde. Ze hebben een helende kracht , nooit eerder ervaren in de menselijke soort, en de meeste kristalkinderen zullen vaak ziek zijn, net omdat ze ziekten overnemen en helen . De eerste jaren zijn het zwaarst voor deze kinderen omdat ze met een compleet andere denkmatrix naar hier gekomen zijn en ze geen aansluiting vinden bij het denken van deze wereld. Daar waar de Indigo's de ouders hebben leren milder en begrip voller te worden en de ouders hebben leren luisteren naar wat de kinderen te vertellen hebben over de Toekomst van de wereld, zullen de Kristalkinderen de brengers zijn van de Nieuwe Wereld brengen en deze manifesteren...