We zitten op het moment in een overgangsperiode naar de Nieuwe Tijd. Het geeft een gevoel of de wereld en alles en iedereen die zich erop bevindt door elkaar wordt geschud. Dat is in feite ook zo want we gaan terug naar onze kern, onze ware zelf.In de loop van onze incarnatiecyclus zijn we door vervelende gebeurtenissen, trauma's enz. ons op een bepaalde manier gaan gedragen om geaccepteerd te worden. BV. Je wordt berecht en/of vermoordt omdat je voor je mening uitkwam. In een volgend leven durf je misschien niet meer voor je mening op te komen en ga je je mening aanpassen om erbij te horen. Zo zijn er tal van gebeurtenissen te benoemen waardoor jij ervoor gekozen hebt om steeds verder van je kern verwijderd te raken. Je ware zelf dus. En nu zijn we weer op weg naar onze kern, degene die we in werkelijkheid zijn. Dit gebeurt doordat we energetisch in steeds hogere lichtfrequenties verkeren die maken dat alles wat niet in overeenstemming is met je ware zelf aan het licht wordt gebracht en dus losgelaten mag worden. Vandaar ook de chaos in onszelf en in de wereld om ons heen. Je wordt nu eigenlijk heel erg op jezelf teruggeworpen. Wat in deze tijd heel belangrijk is is om heel goed bij jezelf te blijven. In alle situaties te kijken waarom je iets doet, op een bepaalde manier reageert of waarom je in een bepaalde situatie terechtkomt. 

Accepteer jezelf met al je plus en min punten, dus accepteer volledig wie je bent. Vraag jezelf eens af wie je werkelijk bent zonder alle opgelegde normen en waarden. Ga jezelf weer herontdekken want daar is het nu de tijd voor. En zo bereiken we dan de Nieuwe Tijd. Die staat voor eenheid in verscheidenheid. Dit betekent het onvoorwaardelijk liefhebben en accepteren van jezelf maar ook van anderen. Ook 
van de eigenschappen die je niet zo leuk vindt. De mensen in je omgeving spiegelen je. Kijk er eens naar waarom je bepaald gedrag van iemand niet leuk of juist geweldig vindt. Hoe zit dat bij jou? Waarom heb jij daar moeite mee? Welk oordeel ligt erop? Wat mag er van jou niet zijn, want de nieuwe tijd is er volledig mogen zijn. 

In de Nieuwe Tijd is het de bedoeling dat je helemaal volgens jouw waarheid kan leven, want al jouw gevoelens, gedachten enz. zullen 
voor iedereen duidelijk waarneembaar zijn. Je kunt niets meer verborgen houden. Dit komt doordat iedereen veel gevoeliger zal zijn. Net als de Indigo kinderen. De Indigokinderen zijn dus dragers van deze nieuwe energie. Ze kunnen heel confronterend zijn. Zij helpen ons deze Nieuwe Tijd te creëren door er gewoon te zijn. Ze spiegelen dat wat niet in overeenstemming is met ons ware zelf, zodat we ons bewust worden van opgelegde normen en waarden die ons niet meer dienen maar juist belemmeren. Als we ons daar dan bewust van worden kunnen we ze veranderen en vernieuwen. Dit is een mooie maar zware taak omdat wij best nog wel vast zitten in die oude normen en waarden. 

Hoe werkt dat dan? Hoe maken ze ons nou bewust wat nu niet meer goed voor ons is? 

Eigenlijk heel simpel, wij proberen hen die normen en waarden op te leggen en de Indigokinderen laten hun niets opleggen wat hen niet dient, op welke manier je het ook probeert. Ze weigeren gewoon. Dus dan zit er eigenlijk niets anders op dan je normen en 
waarden aan te passen of compleet te veranderen. Bijvoorbeeld Laat ze maar huilen anders verwen je ze. Werkt vaak niet want ze huilen door tot ze de troost, liefde geborgenheid krijgen die ze nodig hebben. Ze vragen van je een persoonlijke benadering, dat je je intuïtie gebruikt om erachter te komen wat ze nodig hebben, hoe je het beste met hun om kunt gaan. En dat verschilt natuurlijk per kind omdat ieder levend wezen uniek is. Dat is ook een aspect van de nieuwe tijd; luisteren naar je gevoel en niet naar de regels die ons door de maatschappij zijn opgelegd. Leef vanuit je hart want daar ligt je waarheid. Hieruit vloeit dan weer voort dat je 
ook wat betreft jezelf weer meer vanuit je gevoel gaat leven. Tenminste dat is de bedoeling. We doen vaak liever iets voor de ander dan voor onszelf. Zo ontstaat er een kettingreactie, want de Indigokinderen gaan ook naar school en daar merken ze dan ook het verschil. Ook hier zullen er dan veranderingen komen omdat de leerkrachten er achter komen dat de oude manier niet meer werkt. En zo werkt het door. Vooral als je bedenkt dat 95% van de kinderen die nu geboren worden Indigokinderen zijn. Maar weet dat dit allemaal niet makkelijk is voor Indigokinderen. Ze zijn niet allemaal geboren bij ouders/ verzorgers die hier open voor staan. Het gevolg kan zijn dat er dan een regelrechte strijd ontstaat. Vaak wordt het hen dan duidelijk gemaakt dat ze anders zijn dan andere kinderen. Daardoor kunnen Indigokinderen zich onzeker gaan voelen. Deze onzekerheid kan agressiviteit, vluchtreacties, depressies en geïsoleerdheid veroorzaken. 


Indigokinderen begrijpen de wereld vaak niet en hebben daardoor het gevoel op de verkeerde plaats te zijn. Omdat het hier is gekomen om alles onvoorwaardelijk lief te hebben is dat vaak heel moeilijk voor ze. Vooral omdat het in de sfeer, waar ze waren voor ze waren geboren, heel gewoon is om vanuit onvoorwaardelijk liefde te leven en het ook weer te ontvangen. Dan komen ze hier op aarde echt van een koude kermis thuis. Geen wonder dat je daar onzeker van wordt. Het Indigokind gaat dan een manier zoeken om die onzekerheid te kanaliseren en te uiten. Vaak wordt er druk van buitenaf op hen uitgeoefend om zich aan te passen aan de maatschappij. En aangezien het Indigokind zich heel moeilijk laat dwingen tot iets waar het niet in gelooft, zelfs niet onder sterke sociale druk, gaat dit heel moeilijk. 
Wordt het Indigokind toch gedwongen zich sociaal anders te gedragen en zich aan te passen, verliest het makkelijk zijn contact met zijn eigen ik. Dit kan dan weer verbitterde weerstand en rebellie tot gevolg hebben. Dus het is niet zo dat een Indigokind alleen maar heel lief en sociaal is, het kan dus heel goed ook onaangepast gedrag vertonen. 

Nu komen we bij de vraag herken je nou een Indigokind? 

Ik benoem hier een aantal kenmerken maar wil hierbij benadrukken dat ieder kind uniek is. · Ze zijn supergevoelig. Met name voor stemmingen en sferen. Zij voelen haarfijn aan hoe iemand zich voelt. Wees dus altijd eerlijk over je gevoelens. Ben je dat niet dan voelen ze dat haarfijn aan en verliezen ze hun vertrouwen in je. Ook als ze in een ruimte komen waar veel mensen samen zijn komen er zoveel indrukken op hen af die ze niet allemaal tegelijk kunnen verwerken. Stel je eens voor dat je een ruimte binnenkomt met 10 mensen en je kunt voelen hoe ze zich voelen, soms zelfs hun gedachten horen. Dat is dus behoorlijk verwarrend. Kun je je voorstellen hoe het voor zo'n extreem gevoelig kind in de klas is. Ook een ruimte waar net een ruzie is geweest, als ze daar binnenkomen bemerken ze direct energie van die ruzie. Vergeet ook niet de energetische veranderingen vanuit de Kosmos( bv. Volle maan). Er zijn verschillende manieren om ze hierin te ondersteunen. Je hebt aurabeschermende stenen, bachbloesems en als ze wat ouder zijn kan je ze leren zichzelf af te schermen d.m.v. een glazen koepel of een eivorm in een kleur die ze op dat moment aanspreekt. Maar dit zijn tijdelijke ondersteuningen. Het zou ook heel goed zijn om op zoek te gaan naar de oorzaak van die gevoeligheid want het hoeft niet zo belastend te zijn. Het zou heel mooi zijn als ze leren onderscheid te maken tussen energie wat van hen is en wat niet en dan ook direct de energieën die niet van hen zijn direct weer los kunnen laten. Sommige kunnen dit als vanzelf en anderen weer niet. Als je dan een reading of een healing laat doen krijg je vaak adviezen hoe je hiermee om kunt gaan. Ook kan er dan energetisch gewerkt worden om hun aura sterker te maken. 

· Paranormale gevoeligheid. 

Denk dan aan aura's zien, dingen mensen zien die anderen niet zien. Dit kan leuk zijn als ze positieve dingen zien, maar soms zien ze ook dingen die niet zo leuk zijn. Toekomstbeelden zien, dat is beslist niet altijd leuk, bv. als je ziet dat iemand dood gaat of een ongeluk krijgt. Ook kunnen ze herinneringen hebben aan vorige levens, bv. vroeger toen ik groot was. Wat ik hierin heel belangrijk vindt is dat je naar ze luistert als ze je zoiets vertellen en ze serieus neemt. Maar ga ze niet uithoren. Luister naar ze als ze spontaan iets vertellen, maar vraag ze niet steeds wat zie je nou dan. Dat zal ook niet vaak lukken omdat het vaak momentopnames zijn als ze iets waarnemen, als je ze een uurtje later er weer iets over vraagt zijn ze het weer kwijt. 

· Ze huilen vaak als baby. 

Ze komen uit een sfeer die heel liefdevol is en waar alles veel meer op eenheid is afgestemd dat het hier heel zwaar en hard voelt. Dat is vaak de reden dat ze zich dan als het ware op de wereld huilen. Soms is het ook dat ze er voor gekozen hebben om op deze manier onverwerkte emoties uit verleden levens te verwerken. Geef ze zoveel mogelijk troost liefde en geborgenheid in deze periode. Ga hierbij af op je gevoel. Het ene kind wil gewoon even huilen. Zeg dan tegen ze dat het oké is als ze huilen, dat hun verdriet er ook mag zijn. Anders leren ze om hun emoties te verdringen. Emotionele intelligentie is heel belangrijk voor ze zodat ze al vroeg leren dat emoties er mogen zijn zodat ze die een plekje kunnen geven. Hier zijn veel leuke boeken over geschreven. Ook voor ons is dat heel goed want velen 
van ons hebben dat ook niet geleerd. Let hierbij wel op dat ze niet in hun emotie blijven hangen, maar het ook weer los kunnen laten. 

· Ze hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. 

Als er iemand of een dier onrecht wordt aangedaan zullen ze voor diegene opkomen. Bv. als een kind bij hen in de klas wordt gepest. 
Ook vanuit hun gevoel voor rechtvaardigheid zullen ze de neiging hebben te zeggen wat ze op hun hart hebben. Leer ze dat ze een eigen mening mogen hebben, en het op een fatsoenlijke, respectvolle manier mogen zeggen. En niet met schelden of vechten, wat nog wel eens voor wil komen. 

· Indigokinderen hebben vaak een diepe binding met dieren. 

Dit komt omdat ze de eerlijkheid en oprechtheid van het dier kunnen voelen en dieren zijn in staat tot onvoorwaardelijke liefde. 
Dus bij de dieren kunnen ze volledig zichzelf zijn en hoeven ze zich niet anders voor te doen dan ze zijn. Ook in de natuur kunnen ze even helemaal tot zichzelf komen. Daar voelen ze de rust en zijn ze even weg uit de gejaagde maatschappij. Ook zullen ze zich graag inzetten voor een goed doel WNF bijvoorbeeld. Ook zijn ze heel creatief zelf iets te bedenken voor een goed doel. Slaapproblemen. Vaak wakker worden, moeite met het inslapen, heel vroeg wakker zijn, nachtmerries. Soms kan het vroege wakker zijn of moeilijk inslapen ook gewoon zij dat ze niet zoveel slaap nodig hebben. Maar dat merk je als ouder wel als ze overdag niet vermoeid zijn. Ze hebben soms moeite met het begrip tijd. Denk daarbij aan begrippen als gisteren, morgen. Dit halen ze heel makkelijk door elkaar. Ook kan het zijn dat ze om 3 uur 's nachts wakker worden en dan gewoon willen spelen. Wat je ook probeert ze gaan gewoon niet slapen en tegen een uur of zeven 's morgens gaan ze gewoon weer slapen. 

· Indigokinderen kunnen heel druk, onrustig of zelfs hyper zijn. 
· Dyslexie of dyscalculie( moeite met rekenen) of beide. 
· Voedsel intolerantie; kleurstoffen, smaakstoffen, suiker, conserveringsmiddelen, tarwe, melk, maar

 ook bv tomaten, pinda's enz. 
· Ze zijn vaak heel wijs, doen hele wijze uitspraken. Je hebt soms het idee dat je met een volwassene spreekt. Dit is in principe ook zo, het is een volwassen ziel in een kinderlichaam. Zo willen ze dus ook behandeld worden. Maar vergeet hierbij niet dat het ook belangrijk is dat ze nog kind mogen zijn en nog mogen spelen en genieten. Bij baby's kun je dit vaak al zien aan de wijze blik in hun ogen. Indigokinderen komen vaak ook ouder over als ze zijn. 
· Eczeem, allergieën
· Verschil in ontwikkelingssnelheid tussen taal en rekenvaardigheden, motorische, intellectuele en sociale vaardigheden. Bijvoorbeeld heel snel kunnen lopen maar de spraak blijft achter. Of een kind wat hoogbegaafd is en in zijn sociaal en emotionele ontwikkeling achterblijft. 
· Indigokinderen kunnen zich snel vervelen. Ze hebben veel uitdaging nodig. Ze kunnen vb net kruipen of ze willen al lopen. Ook met speelgoed als ze door hebben hoe het werkt willen ze weer iets nieuws. Op school gaat dat dus ook zo dus ook hier geld veel uitdaging. 
Dit waren een aantal 'kenmerken' van Indigokinderen. Maar let wel dat het kan zijn dat je kind maar 1 eigenschap heeft van de lijst maar evengoed een Indigo is. Ze zijn allemaal uniek. 
Het kan dus ook zo zijn dat je kind bijna alle kenmerken heeft en geen Indigo is. Dus hou je niet vast aan de lijst met kenmerken. Maar ga gewoon op je gevoel af. 

De beste manier om met Indigokinderen om te gaan is door te luisteren naar je gevoel. 
Behandel ze altijd met respect. Help ze om hun eigen oplossingen te vinden. Als ze bijvoorbeeld met een probleem bij je komen kun je ze vragen hoe ze zelf dat probleem zouden kunnen oplossen. Vinden ze dat toch moeilijk kun je hun een paar voorbeelden geven waar ze 
dan zelf uit kunnen kiezen. Geef ze altijd keuzes in alles. Leg ze altijd uit waarom ze iets moeten doen. Als het voor jezelf belachelijk klinkt doet dit het voor hen ook. Wees ook altijd eerlijk want ze hebben je direct door. Wat ook heel belangrijk is is dat je vanaf de babytijd ze alles uitlegt en waarom je iets doet. Ze zullen je misschien niet direct begrijpen, maar ze voelen wel dat je hun bewustzijn respecteert. 
Behandel ze als een volwassene en laat ze weten dat je ze onder alle omstandigheden steunt. Ook als ze fouten maken, zo leer je ze dat het niet erg is om fouten te maken maar dat je er juist heel veel van kunt leren. Lach ze er dus ook niet om uit maar maak ze er wel van 
bewust zodat ze er ook hun lering uit trekken. Zo kun je faalangst en onzekerheid voorkomen. 


LAAT HET KIND OOK GEWOON KIND ZIJN!!! 

Zet het niet in een uitzonderingspositie, want dan kan het zijn dat ze zich weer buitengesloten gaan voelen.